Skin Therapy Vema BV

 
 Skin Therapy Vema B.V.  
Harmenkaag 9, 1741 LA Schagen  
Telefoon: 022 421 4852  
Mail: info@skintherapy  

Skin Therapy Vema B.V. op Facebook

Behandeling / tarieven

Skin Therapy brengt in haar dagbehandelingscentrum de Dode Zee therapie op een kunstmatige wijze. De behandeling bestaat uit het gedurende 15 minuten baden in een zoutwater lichtdouche, met daarbij een aangepaste combinatie van belichting met UVA en UVB lampen.

Daarnaast vinden deelbestralingen voor de behaarde hoofdhuid, knieën en ellebogen plaats en kan de behandeling ondersteund worden met zalven.

Het aantal noodzakelijke behandelingen verschilt van patiënt tot patiënt. De ervaring heeft geleerd dat bij een gemiddelde van twintig behandelingen de psoriasis duidelijk vermindert en vaak zelfs verdwijnt.

Tarieven

Behandeltarieven (met verwijsbrief), incl. 0% BTW  
Psoriasisbehandeling / balneophototherapie €   38,50
Eczeembehandeling €   38,50
   
UV Kam  
UV-B lichtkam € 520,00
Lampen t.b.v lichtkam €   95,38
Losse acrylkam t.b.v. lichtkam €   31,15
Buis t.b.v. lichtkam €   37,75
   

 
Balneophototherapie

Zoutwaterlichtdouche

Deelbelichting

Hoofdhuidbelichting

lichtdouche deellichtbehandeling hoofdhuid behandeling

 
Dode Zeezout - geneeskrachtig en zuiver

De kracht van zon en zee

Zon en zee zijn zinvol bij de behandeling van psoriasis. Vooral de Dode Zee, met haar hoge zoutgehalte, is uitermate geschikt als kuuroord voor mensen met psoriasis.Zout houdt immers het vochtgehalte in de huid en hydrateert. Bovendien verwijdert zout water dode huidcellen (en in geval van psoriasis de typerende schilfering) en heeft een desinfecterende werking.

Praktijk

Het zoute water, gecombineerd met de lichttherapie, zorgen ervoor dat de actieve bestanddelen (bijvoorbeeld zalf of lichttherapie) beter kunnen inwerken op de psoriasisplekken op de huid. De specifieke samenstelling aan mineralen en spoorelementen hebben daarnaast ook een positieve werking op de stofwisseling en het evenwicht van het mineralenbestand in de huid. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerlei aandoeningen of ziekteverschijnselen: Ze wordt dus sterker.

Mineralen

Het Het Dode Zee zout wat we gebruiken bevat de volgende essentiele mineralen:

 • Magnesium-zout (anti-allergeen)
 • Kalium (vochtregelaar)
 • Bromide (verzachtend en ontspannend)

 
Start van de behandeling / vergoeding

Voor we met de behandeling beginnen hebben we een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist voor lichttherapie. Daarna kunt u er voor kiezen de behandeling zelf te betalen óf de therapie door uw zorgverzekeraar te laten vergoeden. 

 1. Als u de behandeling zelf wilt betalen kunt u direct met de behandeling beginnen, mits u beschikt over een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog.
   
 2. Als u wilt dat de therapie vergoed wordt uit de aanvullende verzekering (geen wettelijk eigen risico van toepassing), dan vergoeden uitsluitend de volgende aanvullende verzekeringen:
  * ONVZ (extrafit, Benfit, Optifit, Topfit en Superfit;
  * VVAA (Optimaal, Top, Excellent).
     
 3. Als u wilt dat de therapie vergoed wordt uit de basisverzekering (wettelijk eigen risico van toepassing), dan dient u te beschikken over een verwijsbrief van een dermatoloog van het Westfries Gasthuis te Hoorn. Heeft u een verwijsbrief van een dermatoloog die niet verbonden is aan het Westfries Gasthuis, dan wordt de therapie niet vergoed en is de therapie voor eigen rekening.

Wilt u weten hoeveel en of uw zorgverzekeraar vergoedt, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar, bel ons op 0224-214852 of stuur een e-mail naar info@skintherapy.nl