Skin Therapy Vema BV

 
 Skin Therapy Vema B.V.  
Harmenkaag 9, 1741 LA Schagen  
Telefoon: 022 421 4852  
Mail: info@skintherapy  

Skin Therapy Vema B.V. op Facebook

Behandeling / tarieven

Skin Therapy brengt in haar dagbehandelingscentrum de Dode Zee therapie op een kunstmatige wijze. De behandeling bestaat – afhankelijk van de patiënt – uit 15 minuten in een zoutwaterdouche cabine, aangevuld met een speciaal voor uw huid aangepaste combinatie van belichting met UVA en UVB (TL-01).

Daarnaast kunnen deelbelichtingen voor behaarde hoofdhuid, knieën en ellebogen plaats vinden en kan de behandeling in overleg met de behandelend dermatoloog ondersteund worden met door de dermatoloog voorgeschreven zalven.

Tarieven

Behandeltarieven (met verwijsbrief), incl. 0% BTW

UV behandeling ter behandeling van Psoriasis of eczeem:  Intake: € 59,40, na de 1e behandeling: € 42,- per behandeling (tarief geldig tot 31-12-2023, Betalingsvoorwaarde: PIN of contant).
 

Balneophototherapie

Zoutwaterlichtdouche

Deelbelichting

Hoofdhuidbelichting

lichtdouche deellichtbehandeling hoofdhuid behandeling

 
Dode Zeezout - geneeskrachtig en zuiver

De kracht van zon en zee

Zon en zee zijn zinvol bij de behandeling van psoriasis. Vooral de Dode Zee, met haar hoge zoutgehalte, is uitermate geschikt als kuuroord voor mensen met psoriasis.Zout houdt immers het vochtgehalte in de huid en hydrateert. Bovendien verwijdert zout water dode huidcellen (en in geval van psoriasis de typerende schilfering) en heeft een desinfecterende werking.

Praktijk

Het zoute water, gecombineerd met de lichttherapie, zorgen ervoor dat de actieve bestanddelen (bijvoorbeeld zalf of lichttherapie) beter kunnen inwerken op de psoriasisplekken op de huid. De specifieke samenstelling aan mineralen en spoorelementen hebben daarnaast ook een positieve werking op de stofwisseling en het evenwicht van het mineralenbestand in de huid. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerlei aandoeningen of ziekteverschijnselen: Ze wordt dus sterker.

Mineralen

Het Het Dode Zee zout wat we gebruiken bevat de volgende essentiele mineralen:

 • Magnesium-zout (anti-allergeen)
 • Kalium (vochtregelaar)
 • Bromide (verzachtend en ontspannend)

 
Start van de behandeling / vergoeding

Voor we met de behandeling beginnen hebben we een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist voor lichttherapie met vermelding van diagnose. Daarna is de behandeling in principe voor eigen rekening, tenzij uw zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering vergoedt. Uit de basisverzekering
is geen vergoeding mogelijk.

 • Als u de behandeling zelf wilt betalen kunt u direct met de behandeling beginnen, mits u beschikt over een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog.
  Tarief: € 55,10 voor intake en behandeling. Daarna € 40,- per behandeling (tarief geldig tot en met 31-12-2022).
   

 • Als u een zorgverzekeraar en aanvullende verzekering heeft die vergoed uit de aanvullende verzekering, dan vergoeden uitsluitend
  de volgende (aanvullende) verzekeringen:
  * ONVZ, polissen Optifit, Topfit en Superfit;
  * VVAA, polissen VVAA Optimaal en VVAA Top;
  * PNO Zorg, polissen PNO Zorg Optimaal en PNO Zorg Top.
  In dit geval gelden de tarieven zoals genoemd bij 1, u betaalt de behandeling contant of per PIN en u kunt de behandelingen zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.
Wilt u meer weten over de vergoedingsmogelijkheden, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Als uw zorgverzekeraar aangeeft dat onze therapie door hen vergoed wordt en uw zorgverzekeraar staat niet vermeld bij 2, dan raden wij u aan om een schriftelijke bevestiging te vragen van uw zorgverzekeraar. Wij factureren in alle gevallen aan de patiënt. De patiënt is zelf verantwoordelijk voor declaratie bij uw zorgverzekeraar.